3. srpna 2016

Plněná vejce

Pro 4 osoby: 10 natvrdo uvařených vajec, 2 lžíce majonézy, 50 g měkkého másla, špetka soli, lžíce koňaku, lžíce nákladaného zeleného pepře, 2 lžíce smetanového krémového sýra, lžička jemného kari koření, lžíce rozmělněného avokáda, lžička citronové šťávy, lžička mléka, plátky avokáda
Oloupeme 5 uvařených vajec a rozpůlíme je. Žloutky vyjmeme a dohladka utřeme s majonézou, máslem, solí a koňakem. Přimícháme polovinu nakládaného zeleného pepře, který jsme rozmačkali. Náplň dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a půlky bílků naplníme. Ozdobíme zbývající polovinou zeleného pepře. Oloupeme zbývajících 5 vajec, rozpůlíme je a žloutky vyjmeme. Na náplň žloutky dohladka utřeme s krémovým sýrem, kari, rozmělněným avokádem, citronovou šťávou a mlékem. Krém naplníme do půlek bílků pomocí cukrářského sáčku.
Příprava 30 minut, na osobu 470 kcal 

Žádné komentáře:

Okomentovat