21. července 2010

Čokoládové fondue s ovocem

fondue : 300 g čokolády na vaření, 100 g másla, 4 cl brazilského rumu Cachaca (čti kašása), 100 g ananasu, 100 g banánů, 100 g pomerančových plátků, 100 g jahod (nebo jiného tropického ovoce)
jako doplněk : 200 g zakysané smetany, 4 cl brazilského rumu Cachaca, 1 svazek meduňky,1 limetka (šťáva i kůra)

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni společně s máslem a brazilským rumem.Ovoce očistíme, nakrájíme na větší kousky a napícháme na párátka.Při podávání jednotlivé porce ovoce namáčíme v čokoládě. Jako vedlejší doplněk k čokoládovému fondue můžeme zvolit omáčku z kysané smetany, kterou smícháme se sekanou meduňkou, limetovou kůrou, šťávou a Cachacou.

Žádné komentáře:

Okomentovat