19. ledna 2019

Vejce pro labužníky

Vejce pro labužníky
Vejce uvaříme natvrdo, rozpulíme, vyndáme žloutky a podle chuti naplníme pomazánkami. Podáváme s pečivem jako předkrm. Také mužeme servírovat přímo na listu hlávkového salátu.
Vejce s avokádem
Žervé promícháme s rozmačkaným avokádem a vařeným žloutkem. Osolíme a ozdobně nastříkáme na vejce. Na hotové položíme plátek avokáda a snítku petrželky.
Vejce s lososem
Vejce naplníme rostlinným máslem (mužeme do něj přimíchat kousky lososa, nebo máslo zaměnit za tvaroh či žervé). Ozdobíme lososem, malým plátkem citronu a petrželkou.
Vejce s česnekem
Tvaroh utřeme spolu s nivou a rozetřeným česnekem do pěny. Hotové ozdobně nastříkáme do poloviny vejce, doplníme vlašským ořechem a červenou paprikou.
Vejce s šunkou
Tvaroh našleháme s jemně pokrájenou šunkou a vařeným žloutkem. Ozdobně nastříkáme do poloviny vejce a posypeme najemno pokrájenou okurkou, šunkou a červenou paprikou.
Vejce s křenem
Křen nastrouháme a promícháme s tvarohem nebo žervé. Pomazánkou naplníme pulky vajíček, posypeme sekanými vařenými bílky a ozdobíme pažitkou a sedmikráskou.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat