31. května 2010

Piškotový dort nepečený

4 želatina, 250 g  tuk, cukr krupice, 3 vejce, 2 ks tvaroh, 50 ml mléko, ovoce, 1 dětská přesnídávka, piškoty
V 50 ml vody necháme naboptnat 4 lžičky želatiny. V míxéru třeme tuk, cukr, žloutky, tvarohy a horké mléko. Rozpustíme na ohni  želatinu / pozor, nesmí se vařit/. 8 lžiček želatinové hmoty přidáme ke krému, který se může stále míchat, aby byl jemný. Do klasické otevírací dortové formy vložíme na dno piškoty,   polovinu krému, ovoce dle sezóny i kompotované. Přikryjeme další polovinou krému, ovoce / doporučuji druhou vrstvu banány. Navrch nalijeme směs z dětské přesnídávky /jahodové/,svařené s 100 ml vody a zbytkem želatiny/dodáme až po varu/. Hotový dort vložíme asi na 3 hodiny do lednice.

Žádné komentáře:

Okomentovat