26. května 2010

Tiramisu Sladké pokušení

250 ml mascarpone, 250 ml šlehačky, 2 celá vejce, 100 g mletého cukru, 1/2 vanililkový cukru, Amareto (rum nebo mandlový likér), 200 ml rozpustné silné kávy, 500 g cukrářských piškotů, kakao nebo čokoládu
Ušleháme mascarpone se 2 žloutky, přidáme cukr, vanilkový cukr a lžičku Amareta. smícháme s ušlehanou šlehačkou a sněhem ze dvou bílků. Do dortové formy narovnáme vrstvu piškotů, pokropíme kávou, smíchanou s amaretem (dle chuti) a navršíme vrstvu krému. Na ni urovnáme další piškoty a navršíme krém. Dáme ztuhnout do druhého dne do chladničky. Pak posypeme kakaem a nakrájíme a porce. Poznámka: Pozor při šlehání mascarpone, aby se nesrazilo, je to mléčný tuk a šlehá se jako šlehačka!

Žádné komentáře:

Okomentovat