18. května 2010

Piškotová bábovka s olejem

20 dkg cukru, 20 dkg hladké mouky, 4 dkg oleje, 4 dkg vody, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva, citron. kůra, vanilkový cukr, kakao

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky třeme s polovinou cukru do pěny a přikapáváme střídavě olej a vodu. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva, citron. kůru a vanilkový cukr. Zamícháme. Extra našleháme bílek a postupně zašleháváme zbylý cukr. Pomalu vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme bábovku ( u silikonových forem toto odpadá ) a nalijeme polovinu těsta. Do zbylého těsta přes sítko nasypeme kakao a vmícháme. Poté najijeme rovnoměrně kolem dokola na žluté těsto do formy. Pečeme asi 3/4 hodiny v mírné troubě ( asi 150°C ). Jak zjistíme, že je upečeno? Vezmeme špejli a propíchneme těsto - když se těsto na špejli nelepí je upečeno. Bábovku necháme chvíli odpočinout ( asi 5 min. - můžeme nechat i déle ) a teprve potom vyklopíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat