9. prosince 2011

Čokoládová ořechová bábovka

150 g másla nebo rostlinného tuku,200 g cukru,5 vajec,450 g hrubé mouky, mléko pokojové teploty dle potřeby (cca 2 dl),100 g strouhaných vlašských ořechů,100 g strouhané čokolády na vaření nebo jiné hořké čokolády,balíček prášku do pečiva,tuk a strouhanka či hrubá mouka na formu


Utřeme žloutky s máslem a cukrem do pěny (nejrychlejší je pracovat v robotu). Mouku, ořechy, čokoládu a prášek do pečiva smícháme. Do utřeného základu přidáváme střídavě moučnou směs, mléko a ušlehané bílky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme při 170 °C v elektrické troubě (v horkovzdušné troubě 150 °C), před dopečením teplotu snížíme. Po upečení necháme částečně vychladnout bábovku ve formě, potom vyklopíme a pocukrujeme. Můžeme též polévat čokoládovou tmavou či bílou polevou a zdobit vlašskými ořechy nebo čokoládovou polevu pocákáme ozdobně čárkami světlé polevy.

Žádné komentáře:

Okomentovat