19. listopadu 2010

Pomerančové hvězdičky s ořechy

70 kousků – 5 bílků, 450 g moučkového cukru, po 250 g mletých mandlí a mletých lískových oříšků, 2 lžičky skořice, 2 lžíce pomerančového likéru (např. Cointreau)
Z bílků za postupného přisypávání moučkového cukru ušleháme velmi pevný sníh. Z bílkového sněhu odebereme jeden šálek a dáme stranou pro polevu. Mandle, lískové oříšky, skořici a pomerančový likér rychle, ale opatrně zapracujeme do sněhu a uložíme na 60 minut do chladničky. Kuchyňský vál pocukrujeme a z těsta vyválíme asi 4 mm silný plát, který potřeme sněhem daným stranou. Z těsta vypícháme hvězdičky, přendáme je na plech vyložený pečicím papírem, plech postavíme pod poklop a necháme přes noc zaschnout. Troubu předehřejme na 160 stupňů. Hvězdičky pečeme 8-10 minut a dbáme na to, aby pečivo zůstalo vláčné a povrch světlý. Vyjmeme opatrně z trouby, hvězdičky přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat