9. ledna 2012

Dvoupatrová bábovka s kokosem

400 g polohrubé mouky, sáček kypřícího prášku do pečiva,3 vejce, 150 g pískového cukru,40 g kakaa,150 ml oleje,150 ml mléka nebo vody,100 g nastrouhaného kokosu, olej na formu,polohrubá mouka na vysypání formy,100 g čokolády na vaření nebo tmavá čokoládová poleva v sáčku
Mouku prosejeme s kypřícím práškem do pečiva. Vejce rozšleháme s cukrem, který jsme prosili spolu s kakaem, pak postupně přilijeme olej a šleháme do pěny. Po částech přidáme, střídavě s mlékem, mouku a nakonec vmícháme kokos (2 lžíce kokosu si odložíme). Těsto rozdělíme, větší část nalijeme do formy o průměru 24 cm, zbylé těsto do malé formičky (obě formy vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou), vložíme do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme 20 minut, potom teplotu zvýšíme a těsto dopečeme (u malé formy bude čas potřebný na upečení o málo menší, nezapomeňte ho hlídat, ať se Vám bábovka nepřipálí). Formy vyjmeme z trouby na drátěnou podložku, po 10 minutách je obrátíme a bábovky vyklopíme. Po vychladnutí posadíme malou bábovku na velkou. Čokoládu rozlámeme, zastříkneme horkou vodou, pak nádobu vložíme do horké vodní lázně a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Tekutou čokoládou přelijeme bábovky a po krátkém zaschnutí ještě posypeme zbylým kokosem.
Hotovou polevu připravíme podle návodu na sáčku.
Tip:Bábovky můžeme jen pocukrovat, či polít čokoládovou nebo jinou polevou a posypat barevným máčkem. Pokud nechceme bábovku dvoupatrovou, všechno těsto vlijeme pouze do velké bábovkové formy.

Žádné komentáře:

Okomentovat