10. ledna 2012

Jablkovo - skořicová vláčná bábovka

2,5 hrnku polohrubé mouky,lžíce pomleté skořice,2 lžičky prášku do pečiva,lžička soli,0,5 lžičky jedlé sody,230 g másla,1,5 napěchovaného hrnku světle hnědým cukrem,4 velká vejce,6 Granny Smith (zelených) jablek, oloupaných a bez jadřince, nakrájených na tenké plátky
poleva : hrnek mletého cukru + 1-2 lžíce horké vody ochucené citronem umíchat do tuha, ale tekuta.

Předehřát troubu na 180°C.V míse smíchat metlou mouku, skořici, prášek do pečiva, sůl a jedlou sodu.V jiné míse smíchat máslo, hnědý cukr a vejce. Vše našlehat do hladka. Postupně přidávat suché ingredience a zamíchat je dovnitř. Pozor nepřemíchat. Pomocí stěrky vmíchat dovnitř jablka.Směsí naplnit 3l velkou bábovku s nelepivým povrchem. Uhladit povrch a dát péct asi 50-60 min., nebo až zapíchnutá špejle je po vyjmutí čistá. Nechat zchladnout ve formě asi 15 min. a potom bábovku vyklopit na mřížku a nechat ji úplně vystydnout. Umíchat polevu hustou natolik, aby se dala lít. Položit mřížku s bábovkou nad plech s okrajem vyložený papírem a polít bábovku tak, aby její části byly bez polevy.

Žádné komentáře:

Okomentovat