10. ledna 2012

Koňaková bábovka

5 vajec,200 g cukru krupice,vanilkový cukr,250 ml vaječného koňaku,250 ml oleje ,300g polohrubé mouky,prášek do pečiva,2 – 3 lžíce kakaa,tuk a hrubá mouka na formu 
Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vaječný koňak, olej a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme tuhý sníh. Do vymazané formy nalijeme polovinu světlého těsta, druhou obarvíme kakaem a dáme na světlé těsto. Nakonec ještě protáhneme lžící dokola pro hezčí vzhled na řezu. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Před podáváním nechte vychladit v ledničce.

Žádné komentáře:

Okomentovat