3. listopadu 2011

Lehký krém „Panna Cotta” s pomeranči a hroznovým vínem

4 polévkové lžíce krystalového cukru; 6 dl smetany; sáček želatiny; sáček vanilkového cukru; vanilkový lusk; 3 pomeranče; 15 dkg hroznového vína; svazeček máty

Rozpustíme si dvě polévkové lžíce cukru a přidáme jednak na tenké nudličky nakrájenou pomerančovou kůru, jednak také dužninu z pomeranče. Několik minut povaříme. Smetanu ohřejeme a ochutíme zbytkem krystalového cukru a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme ve vodě na hladkou směs a spolu s vanilkovým luskem nalijeme do smetany. Několik minut povaříme. Do misky nebo do skleněného poháru položíme na kolečka nakrájené bobule hroznového vína. Zalijeme vychladlou smetanou a na povrch položíme vrstvu sladké pomerančové směsi. Před podáváním vložíme krém na 2 až 3 hodiny ztuhnout do chladničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat