3. listopadu 2011

Tvarohový závin

35 dkg tvarohu; 15 dkg pšeničné krupice; 3 dl mléka; citron; pomeranč; 10 dkg práškového cukru;sáček vanilkového cukru; 2 polévkové lžíce smetany;  5 dkg rozinek; balení závinového těsta; vejce

Z pšeničné krupice a mléka uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí do krupicové kaše přimícháme tvaroh, nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru, přisypeme práškový cukr, podle vlastní chuti vanilkový cukr, přidáme smetanu a rozinky. Důkladně propracujeme. Na jeden kus závinu použijeme 4 plátky těsta. Na plátky těsta položíme náplň, závin stočíme a položíme na plech. Povrch závinu potřeme rozšlehaným vajíčkem a v horké troubě přibližně za 15 až 20 minut upečeme dozlatova. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat