2. listopadu 2011

Martinské husí plátky se smetanovými houbovými těstovinami

4 ks vykostěných husích prsíček; cibule; 20 dkg žampionů; 20 dkg pravých hříbků; svazek pažitky; 4 dl zakysané smetany; 2 dl smetany; 5 cl bílého vína; 50 dkg těstovin ve tvaru mušliček

Husí prsíčka nakrájíme na plátky, na straně s kůžičkou uděláme nožem zářezy, maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji tak, že smažit začneme nejprve stranu s kůžičkou. Na oleji zesklovatíme nadrobno nasekanou cibuli, osolíme a přihodíme na dílky nakrájené houby. Ochutíme čerstvě namletým pepřem, přidáme nadrobno nasekanou pažitku a vše dohromady důkladně podusíme. Omáčku zjemníme zakysanou smetanou, smetanou a přilijeme také bílé víno. V osolené vodě uvaříme těstoviny, přidáme je k ragú, důkladně promícháme a povaříme. Před podáváním naservírujeme na talíř nejprve těstoviny, potom položíme plátky husího masa. Zdobíme pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat