6. prosince 2012

Andělská očka /vanoční cukrovi vhodne pro diabetiky/

Na 20 kousků si připravíme: 160 g hladké mouky., lžičku prášku do pečiva., 80 g hroznového cukru., nastrouhanou kůru z ½ pečlivě omytého pomeranče., vejce., sůl., 50 g másla 75 g dia marmelády nebo želé z červeného rybízu., 100 g hořké dia čokolády., pečicí papír

V míse nejprve pomocí hnětače zpracujeme mouku, prášek do pečiva, hroznový cukr, pomerančovou kůru, vejce, kousky tuku a sůl. Potom hmotu rukama rychle hněteme dál, až budeme mít hladké těsto. Přikryjeme fólií a dáme na hodinu uležet do chladna. Z těsta vytvarujeme 20 kuliček velkosti vlašského ořechu a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Do těsta uděláme obráceným koncem vařečky malé důlky, které naplníme rybízovým želé. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut (elektrický sporák 200° C., horkovzdušná trouba 175° C., plyn stupeň 3). Pak očka dáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni. Spodní část každého očka do ní ponoříme a necháme ztuhnout.
Doba přípravy asi 1 ¼ hodiny., kousek asi 420 kJ / 100 kcal
Bílkoviny 2 g., tuky 4 g., uhlovodany 13 g 1 chlebová jednotka (z toho fruktóza 8 g) andelske očka



Žádné komentáře:

Okomentovat