6. prosince 2012

Slepovaná srdíčka /dia/

Na 30 kousků si připravíme: 250 g hladké mouky., 2 žloutky., 60 g hroznového cukru., dřeň z jednoho lusku vanilky., sůl., 125 g másla., 150 g poloměkkých sušených švestek., 50 g meruňkové dia marmelády., mouku na vyválení., pečicí papír
Smísíme mouku, žlutek, hroznový cukr, vanilku, sůl a vločky másla a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme fólií a necháme asi hodinu v chladu odpočinout. Švestky najemeno nakrájíme a smícháme s marmeládou. Na pomoučeném válu rozválíme těsto na placku silnou ½ cm. Tvořítkem vykrajujeme srdíčka (o průměru asi 4 cm). Polovinu srdíček tence potřeme švestkovou směsí, do druhé poloviny srdíček vypíchneme uprostřed otvor ve tvaru malého srdíčka, klademe je na pomazané kousky a na okrajích lehce přitiskneme. Zbylý žloutek rozmícháme se lžící vody a mašlovačkou potřeme povrch srdíček. Opatrně je přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15 – 20 (elektrický sporák 175° C., horkovzdušná trouba 150° C., plyn stupeň 2). malá srdíčka pečeme společně a po 10 minutách sejmeme z plechu.
Doba přípravy asi 1 ¼ hodiny., kousek asi 380 kJ / 90 kcal
Bílkoviny 1 g., tuky 4 g., uhlovodany 12 g., 1 chlebová jednotka (z toho fruktóza 0,5 g)



Žádné komentáře:

Okomentovat