17. ledna 2011

Lehký citrónový koláč s malinovou omáčkou

150 g zakysané smetany Yoplait Chef de Créme, 200 g čerstvého sýra , vejce, 50 g cukru, 30 g mouky, kůra z 1 citrónu (v bio kvalitě)
na malinovou omáčku : hrnek rozmačkaných malin, 3 lžíce vody, 180 ml smetany na vaření, lžička škrobu, 2 lžíce cukru
Smíchejte čerstvý sýr, smetanu, mouku, vejce, cukr a citrónovou kůru. Vlijte do máslem vymazané formy. Pečte zhruba 45 minut v troubě předehřáté na 150°C. Vyklopte z formy a servírujte. Hrnek rozmačkaných malin dejte na pánev, podlijte 3 lžícemi vody a poduste. V kelímku smetany rozmíchejte lžičku škrobu a 2 lžíce cukru; přidejte k malinám a nechte přejít varem.

Žádné komentáře:

Okomentovat