950 ml vody, 120 g čerstvého oloupaného zázvoru, šťáva z 1-2 limetek, 2 pol. lžíce hnědého cukru
Najemno nastrouhejte zázvor. Vodu dejte vařit. Jakmile začne vřít, vypněte zdroj tepla a přidejte nastrouhaný zázvor a limetkovou šťávu. Přikryjte a nechte 1 hod. odstát. Přidejte hnědý cukr a nechte rozpustit. Roztok přeceďte přes jemné sítko, plochou lžicí nebo naběračkou se snažte hmotu v sítku co nejvíce vymačkat. Vzniklý nápoj přelijte do uzavíratelné láhve. Před použitím důkladně protřepte. V lednici vydrží až dva týdny, ale chuť zázvoru postupně slábne, takže konzumujte čerstvé.Z této dávky dostaneme 1 litr limonády.
Žádné komentáře:
Okomentovat