26. května 2010

Nízkotučné tiramisu

500 g sýru nízkotuč.tvarohu nebo Riccotta (pak je hodnota vyšší), 200 g instantní krém na šlehání (Stabilka), 200 g piškotů, 100 ml silné kávy, 2 kávové lžički rumu, asparatam na doslazení1 kávová lž.kakaa na posypání
Tvaroh nebo sýr Ricotta dáme do misky, přisypeme asparatam a promícháme. Uvaříme kávu, dáme do ní 2 lžičky rumu a necháme vychladnout. Ušleháme instantní krém a lehce vmícháme k tvarohu. Piškoty namáčíme do kávy s rumem, hned vyndáváme a skládáme do nádoby. Kávu, která nám zbude přidáme do krému. Tvoříme střídavě vrstvu piškotů a vrstvu krému. Navrch posypeme kakaem.

Žádné komentáře:

Okomentovat