26. května 2010

Halawet smid

1,5 sklenice krystalového cukru, 1 sklenice vody, 1 lžíce citronové šťávy,1 sklenice krupice,1 lžíce másla,
2 sklenice sladkého sýra nebo tvarohu, 0,5 sklenice mandlí nebo ořechů

Cukr rozpustíme ve vodě, přidáme citronovou šťávu a povaříme. Krupici opečeme na másle do sucha, vsypeme do cukrového sirupu a uvaříme hustou kaši (je-li krupice příliš hustá, rozředíme ji vodouo a povaříme). Ovčí sýr nebo sýr Akawi nakrájíme na malé kousky a namočíme do teplé vody, kterou občas vyměníme. Po několika hodinách se sůl vylouhuje a sýr bude sladký. Rozdrobený sýr dáme na dno mísy a zalijeme hustou krupicí. Pokud nemáme sýr. můžeme použít tvaroh. Zdobíme oloupanými, rozpůlenými a opraženými mandlemi nebo ořechy.

Žádné komentáře:

Okomentovat