27. května 2010

Banány s kokosem

60 g másla, 60 g moučkového cukru, 6 lžic pomerančového likéru, 4 lžíce šťávy z limetky, 3 lžičky sezamových semínek (opražených), 3 lžíce strouhaného kokosu, 1 lžíce strouhaného zázvoru,
6 banánů, kůra z 1 pomeranče, plátky limety na ozdobu

Na předehřáté pánvi (nejlépe teflonové) za stálého míchání orestujeme kokos. Poté jej vyjmeme z pánve a necháme ochladit. V hluboké velké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme zázvor, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr a šťávu z limety. Důkladně promícháme. Oloupané banány podélně a rozkrojenou stranou dolů je položíme do máslové směsi. Restujeme 1-2 minuty. Poté banány obrátíme, aby nasákly šťávou. Takto připravené banány dáme na vyhřáté talíře a udržujte teplé. Pánev vratíme na oheň, vlijeme pomerančový likér a dobře zamíchejte. Likér zapálíme, flambujeme, plameny v pánvi necháme dohořet a šťávu přelijeme přes banány. Posypeme kokosem a sezamovými semínky. Nakonec vše ozdobíme plátky limety a ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat