23. května 2010

Mandlové sušenky Cantuccini

1/2 kg hladké mouky 00, 1/2 kg pískového cukru, 150 g mandlí, 1,5 g kypřícího prášku do pečiva (na špičku nože), 4 vejce, špetka soli

Mandle nasekáme nahrubo, mouku nasypeme na vál, přisypeme cukr, kypřící prášek do pečiva a špetku soli, promícháme. Ve směsi vytvoříme důlek, do kterého rozbijeme vejce a všechny ingredience spolu propracujeme, přidáme mandle a zapracujeme. Z těsta vytvarujeme válečky o průměru cca 3 cm a poklademe je v rozestupech na plech vyložený pečicím papírem.V troubě předehřáté na 180°C je pečeme 20 minut. Poté je vyjmeme z trouby a okamžitě našikmo nakrájíme na plátky široké 2 cm. Nakrájené Cantuccini ještě 15 minut sušíme v troubě při 180°C, necháme vychladnout a podáváme.Tyto sušenky se při podávání máčejí do dezertního toskánského vína Vin Santo, ale můžeme použít jakékoliv jiné dezertní víno, například Tokajské.

Žádné komentáře:

Okomentovat