27. května 2010

Cappucino dort

250 gr polohrubé mouky, 250 gr cukr krystal, 8 vajec, šlehačka, čokoládová poleva hořká, griotka, máslo, olej, voda,půlené broskve, konzervované višně, strouhaná hořká čokoláda
Upečeme piškot /z mouky,cukru,vanilkového cukru / postup je stejný jako u piškotového těsta na dorty. Musí být jenom /vyšší/ v rovném hlubokém plechu. Po vychladnutí nakrájíme na čtverce do kterých vydlabeme jemnou jamku.Tu vylejeme polevou a do teplé této polevy vložíme polovinu broskve jamkou vzhůru.Do jamky vložíme višeň a zalejeme griotkou, poté nastříkáme šlehačkama, bílou a tmavou a celé zalejeme polevou . Na špičku vložíme višeň. Tajemství v cappucinu je to,že do piškotového těsta vysypeme čtyři capuccina instantní.

Žádné komentáře:

Okomentovat