31. května 2010

Melounový dort

základ : 150 g podlouhlých piškotů, 125 g másla, 1 balíček vanilkového cukru, mandlové sušenky, lístky máty
krém : 6 plátků bílé želatiny, 600 g melounové dužiny (nejlépe z různých druhů melounu), 100 g cukru, 4 lžíce mandlového likéru, 250 ml smetany
Piškoty rozdrtíme. Máslo rozpustíme a smícháme z piškoty. Rozevírací formu (26 cm) vyložíme papírem na pečení, naplníme piškotovou směsí a tu pevně upěchujeme. Uložíme do chladu. Želatinu dáme nabobtnat. Z melounu vypícháme několik kuliček a dáme je stranou. Zbytek promícháme s cukrem a mandlovým likérem a rozmělníme. Želatinu rozpustíme a vmícháme k melounové směsi. Uložíme asi na 30 minut do chladu. Smetanu s vanilk. cukrem dotuha ušleháme a přimícháme do ovocného pyré. Krém rozprostřeme na dortový základ a asi 4 hodiny chladíme. Ozdobíme kuličkami melounu, sušenkami a mátou.

Žádné komentáře:

Okomentovat