26. května 2010

Tiramisu z Lučiny

300 g Lučiny, 3 vejce, 150 ml smetany na šlehání, 1 ztužovač šlehačky, 1 vanilkový cukr, 100 g krupicového cukru, 2 sáčky kulatých dětských piškotů, 4 lžíce mandlového likéru ( rumu), 4 lžíce silné kávy, 2 lžíce Granka
Lučinu, žloutky, krupicový a vanilkový cukr utřeme do pěny, mícháme se šlehačkou ušlehanou se ztužovačem do tuha. Do hranatého pekáče položíme vrstvu piškotů, pokapeme je kávou a likérem. Potřeme vrstvou krému a pokračujeme piškoty. Vrstvy střídáme dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Končíme vrstvou krémovou, kterou posypeme kakaem. Necháme přes noc ztuhnout v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat