6. května 2010

Domáci Cinzano

1/2 kg rýže, 50 g droždí, 1 citron, 5 ks nového koření, 5 ks hřebíčku, 1 celý muškátový oříšek, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky mleté skořice, (nebo 1 cm celé), 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky tymiánu, 50 g rozinek, 1 sáček vanilkového curku

Do 5 l lahve dáme na dno vypranou rýži. Přidáme droždí. Z citronu nastrouháme kůru a zbytek nakrájíme na kolečka. Dále přidáme všechno koření (nové koření, hřebíček, muškátový oříšek, muškátový květ, skořici, zázvor, tymián, rozinky a vanilkový cukr). Krystalový cukr svaříme s vodou na objem 3,5l. Vychladlé nalejeme do lahve s rýží a kořením a hrdlo překryjeme celofánem, který propícháme. 6 týdnů necháme kvasit. Po 6 týdnech stočíme do jiné lahve a necháme ještě 10 dnů ustát. Pak stáčíme do lahví. Nejlépe je, nechat v lahvích ještě 4 týdny zrát. Podáváme dobře vychlazené s citronem a ledem.

Žádné komentáře:

Okomentovat