Na 18 kosků: 225 g hořké čokolády na vaření., 150 g másla., 170 g cukru., 3 KL skořice., 2 PL rumu., špetka soli., 4 vejce., 75 g ovsených vloček., 3 PL kypřicího prášku., 150 g hl. mouky., 100 g mletých ořechů., 4 plátky želatíny., 500 ml mléka., bal. vanilkového pudingu., 3 bal. vanilkového cukru., 300 g smetany., ozdoby z hořké čokolády
Rozpustíme 150 g čokolády. Utřeme máslo se 150 g cukru, skořicí, rumen a špetkou soli. Přidáme žloutky, mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva a oříšky, vše zamícháme. Ušleháme bílky, do nich zamícháme rpzpuštěnou čokoládu. Troubu předehřejeme na 175˚ C. Vymastíme formu dlouhou 30 cm, naplníme těstem a pečeme 60 minut. Necháme vychladnout. Svaříme mléko, vanilkový cukr a 20 g cukru. Přimícháme pudinkový prášek. Přidáme želatinu. Ze smentany vyšleháme šlehačku a smícháme s pudinkem. Chlebíček dvakrát podélně rozřízneme. Dvě vrstvy potřeme krémem a spojíme. Krémem pak potřeme celý korpus. Dáme na 3 hodiny do chladničky. Rozpustíme 75 g čokolády a chlebíček potřeme. Zdobíme čokoládovými ozdobami.
Příprava cca 50 minut., pečení cca 60 minut., chlazení cca 3 hodiny., kousek cca 440 kalorií
Žádné komentáře:
Okomentovat