1. února 2017

Velikonoční slepičí polévka

1/2 slepice i s drubky, 2 l vody, sul, 150 g korenove zeleniny, petrzelova nat
Tasticky: 1 lzice oleje, 1 mensi cibule, slepici jatra, 50-100 g mekkeho salamu, 1 strouzek cesneku, majoranka, mlety pepr, 1 vejce, asi 150 g hrube mouky
Slepici vlozime do hrnce, zalijeme vlaznou osolenou vodou a varime i s drubky. Asi po hodine vareni pridame ocistenou, celou zeleninu, podle potreby dolijeme horkou vodou a varime, az je maso mekke. Hotovy vyvar precedime, maso obereme, zeleninu jemne pokrajime a pridame zpet do polevky. Privedeme k varu a zavarime pripravene  tasticky, ktere varime 10-12 minut. Hotovou polevku doplnime pokrajenou petrzelovou nati a podavame.

Žádné komentáře:

Okomentovat