1. února 2017

Sváteční roláda

3/4 kg veproveho masa, zadni dil kralika, sul, mlety pepr, tymian, vegeta, asi 100 g korenove zeleniny, 3 kulicky celeho pepre, 3 kulicky noveho koreni, 1 bobkovy list, 2 dl sladke smetany, 2 lzice hladke mouky
Veprove maso upravime na plat, zadni dil kralika vykostime a take upravime na plat. Oba druhy masa lehce naklepeme, osolime a okorenime. Na veprove maso polozime maso kralici, stocime do rolady a ovazeme niti. Slaninu pokrajime na male kosticky, rozskvarime, osmahneme na ni nakrajenou cibuli a ocistenou korenovou zeleninu. Pridame zroladu, ze vsech stran osmahneme, pridame koreni a podlijeme. Vlozime do trouby a za obcasneho podlevani horkou vodou a prelevani vypecenou stavou upeceme domekka. Maso vyjmeme, zbavime niti, koreni vyndame, stavu se zeleninou  rozmixujeme a zahustime smetanou smuichanou s hladkou moukou. Jeste kratce povarime. Maso pokrajime na porce, prelijeme omackou a doplnime houskovymi knedlickami nebo bramborovymi kroketami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat