19. ledna 2019

Vejce pro gurmány

Vejce pro gurmány
Vejce uvaříme natvrdo, rozpulíme, vyndáme žloutky a podle chuti naplníme pomazánkami. Podáváme s pečivem jako předkrm. Také mužeme servírovat přímo na listu hlávkového salátu.
Vejce s ředkvičkou
Tvaroh nebo žervé našleháme s jemně pokrájenou ředkvičkou a poličanem. Naplněné poloviny vajec ozdobíme kolečky ředkvičky a lístky máty.
Vejce s řeřichou
Tvaroh utřeme dohladka (mužeme ho opět nahradiť žervé nebo rostlinným máslem), osolíme a naplníme jím vařené vejce. Posypeme strouhaným sýrem a sladkou paprikou. Na ozdobu použijeme řeřichu.
Vejce s olivou
Rostlinné máslo našleháme s paštikou a uvařeným žloutkem. Nastříkáme do poloviny vařeného vejce a doplníme kyselou okurkou a kolečkem olivy.
Vejce s feferonkou
Žervé (lze nahradit tvarohem) promícháme se sladkou paprikou, osolíme a ozdobně nastříkáme do poloviny vařeného vejce. Dozdobíme feferonkou a červenou paprikou. Labužníci mohou doplnit křenem.
Vejce s kaviárem
Rostlinné máslo nastříkané do poloviny vařeného vejce posypeme drobenými vařenými žloutky a lžičkou černého kaviáru. Nakonec doplníme plátky citronu.


 

Žádné komentáře:

Okomentovat