4. října 2010

Americká mrkvová buchta

na koláč : 2 hrnky (čtvrtlitráčky) hladké mouky, lžička prášku do pečiva, lžička sody bicarbony, lžička skořice, 1/4 lžičky soli, 1,5 hrnku oleje, 2 hrnky cukru moučka, 4 vejce, 2 hrnky nastrouhané mrkve, hrnek nadrobno nasekaných ořechů
poleva : 125 g změklého másla, 250 g změklého tvarohu, vanilkový cukr, 225 g cukru moučka

Předehřejeme troubu na 180 °C. Smícháme prvních pět ingrediencí a odložíme je stranou. Smícháme dohromady další tři ingredience (nejlépe elektrickým mixérem) a postupně přisypeme již promíchanou mouku s práškem do pečiva, skořicí, solí a sodou. Poté přidáme mrkev a ořechy. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (20x30 cm nebo obdobného). Pečeme 50-60 minut. Po upečení necháme vychladnout a vytvoříme polevu (dobře promixujeme všechny přísady). Navrstvíme na koláč a můžeme vložit na hodinu do ledničky (i poté můžeme koláč uchovávat v lednici).

Žádné komentáře:

Okomentovat