7. října 2010

Kapr na česneku a slanině

kapr 8 porce, sůl, česnek 4 stroužek, slanina 60 g, máslo lžíce, pepř mletý
 
Opláchnuté, osušeného porce kapra rozložíme na prkénko a potřeme česnekem utřeným se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, trochu vyškvaříme, přidáme oloupanou, drobně sekanou cibuli, máslo a osmahneme. Na cibulový základ rozložíme porce kapra, které poklademe proužky slaniny, opepříme a krátce opečeme. Pak dáme kastrol do předehřáté trouby apečeme asi 20 minut. Při pečení porce kapra opatrně vidličkou posunujeme, aby se nepřipekly, poléváme je vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Příloha : vařené brambory, dušený špenát.

Žádné komentáře:

Okomentovat