7. října 2010

Kaštany po Lyonsku

700 g kaštany, 140 g cukr , 90 g máslo, 3 ks vejce , rum, brandy, mouka hrubá, hřebíček, šlehačka 
Omyté kaštany nařízneme na vypouklén straně, urovnáme je na plech postříkaný vodou a pečem je v mírně vyhřáté troubě 20 minut. Pak obě slupky sloupneme, oloupané kaštany uvaříme do měkka ve velmi mírně přisolené vodě, do níž jsme přidali hřebíček. Měkké kaštany prolisujeme, vmícháme do nich cukr, máslo, žloutky, rum (nebo brandy) a nakonec ztuhlý sníh z bílků. Směs vlijeme do koláčové formy vymazané tukem a vysypané moukou a pečeme 40 minut v mírně vyhřáté troubě. Studený koláč vyklopíme a podáváme se šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat