7. října 2010

Kapr na slanině

kapr 4 porce, slanina anglická 60 g, citronová šťáva 4 lžice, máslo 40 g, pažitka 2, sýr tvrdý 4 platky, kečup

Opláchnuté, osušené porce kapra osolíme, rozložíme do porcelánové nebo skleněné misky, pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladu asi 20 minut odležet. Dno pekáčku vyložíme tenkými plátky slaniny, na ně urovnáme porce kapra, které poklademe kousky másla, posypeme sekanými zelenými natěmi a pečeme v troubě asi 25 minut; podle potřeby podlijeme šálkem teplé vody. Pak pokryjeme porce kapra plátky sýra a krátce zapečeme, až se sýr trochu roztaví a zrůžoví a ozdobí kečupem. Příloha: opečené brambory, celerový salát s jablkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat