4. října 2010

Mrkvová bábovka

sklenice celozrné mouky, sklenice bílé mouky, sklenice nerafinovaného cukru, 1,25  sklenice rostlinného oleje, 3 - 4 vejce, 3 sklenice nadrobno postrouhané mrkve, sklenice posekaných vlašských ořechů, 3/4 sklenice rozinek, 2 čajové lžičky prášku na pečení, čajová lžička soli, 2 čajové lžičky mleté skořice
Ve velké míse smícháme  olej s cukrem. V jiné míse smícháme dohromady mouku, prášek na pečení, skořicí a sůl. Tuto směs přidáváme postupně do oleje po malých dávkách a střídáme s vejci. Pokaždé dobře rozmixujeme. Nakonec přimícháme nastrouhanou mrkev, ořechy a rozinky. Pečeme ve vymaštěné a moukou vysypané  bábovkové formě v dobře vyhřaté troubě 50 -60 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat