21. října 2011

Filé ze sumce s domácími vlasovými nudlemi

80 dkg filé ze sumce; 10 dkg másla; 2 vaječné žloutky; 1,5 - 2 dl suchého šampaňského; sůl; pepř; meduňka; 40 dkg mouky; 4 vejce; 5 dl zakysané smetany; svazek petrželové natě

Na pánvi přivedeme k varu malé množství vody a přidáme špetku soli. Připravíme filé ze sumce: z rybího masa stáhneme kůži, odřízneme přebývající kostičky po stranách a ploutve. Osolíme a pod pokličkou podusíme na hojném množství másla. Až bude ryba poloměkká, otočíme ji na druhou stranu a ještě ji podusíme, tentokrát už bez pokličky. Sabayon, omáčku ze šampaňského, připravíme ve vodní lázni. Do hrnce naplněného vařící vodou vložíme mísu, ve které zpěníme 2 vaječné žloutky a suché bílé šampaňské se solí, pepřem a meduňkou. Omáčka bude hotová, až začne všude stejnoměrně tuhnout.  Připravíme domácí vlasové nudle: důkladně propracujeme mouku, 4 celá vejce, zakysanou smetanu a špetku soli. Těsto vložíme na 15 až 20 minut do chladničky odležet. Pak ještě jednou prohněteme, vyválíme na moukou posypaném vále na tenkou placku a rozkrájíme na tenké nudle. Nudle vaříme několik minut ve vroucí slané vodě. Scedíme je a promícháme s máslem, na kterém jsme dusili rybí maso. Nakonec do nudlí přimícháme nadrobno nasekanou petrželovou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat