28. října 2011

Ořechové mandlové řezy

65 dkg práškového cukru; 2 citrony; 10 dkg mletých ořechů; 10 dkg mletých mandlí; mletá skořice;20 dkg margarínu; balení listového těsta

Ze 45 dkg práškového cukru, 4 dl vody a nastrouhané citrónové kůry uvaříme hustý sirup. Připravíme náplň: smícháme dohromady mleté ořechy, mleté mandle, 20 dkg práškového cukru a podle vlastní chuti skořici. Plech na pečení vymažeme margarínem, na dno položíme plátky listového těsta tak, aby těsto bylo i na okrajích plechu. Zakapeme rozpuštěným margarínem, posypeme směsí na náplň, přeložíme těsto a povrch potřeme rozpuštěným margarínem. Plech vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 15 minut. Potom těsto nakrájíme na plátky, opět zakapeme margarínem a ještě na 15 minut vložíme do trouby. Hotové řezy zakapeme cukrovým sirupem a necháme alespoň 30 minut odležet. Před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat