28. října 2011

Pravý Sacher dort

14 dkg měkkého másla; 16 dkg práškového cukru; 16 dkg čokolády; 10 vajec; 15 dkg mouky; meruňková marmeláda na náplň; čokoláda na polevu

Z másla ušleháme pěnu a přimícháme práškový cukr. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a spolu s 8 vaječnými žloutky vmícháme do máslové pěny. Ze všech 10 vaječných bílků ušleháme tuhý sníh a spolu s moukou opatrně přimícháme do krému. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nalijeme do ní těsto a pečeme půldruhé hodiny v troubě. Po upečení počkáme, až korpus vychladne, a vodorovně ho rozřízneme. Můžeme ho rozkrojit na dvě, nebo na tři části. Jednotlivé vrstvy dortu potřeme meruňkovou marmeládou, povrch polijeme čokoládovou polevou. Hotový dort necháme vychladnout, aby čokoláda na povrchu ztuhla.

Žádné komentáře:

Okomentovat