31. října 2011

Krůtí prsíčka plněná sýrem feta

60 dkg krůtích prsíček; 40 dkg špaget; 2 konzervy tuňáka; 25 dkg sýra feta; 15 dkg rajčatového protlaku; 10 dkg zelených oliv; 10 dkg černých oliv; česnek; svazek majoránky; svazek petrželové natě; sůl; pepř; olej

Kuřecí prsíčka rozevřeme, plátky masa přikryjeme fólií, naklepeme a potom je opepříme. Sýr nakrájíme na kousky a spolu s olivami položíme na plátky masa. Maso pevně srolujeme a hotové závitky opečeme dočervena na rozpáleném oleji. Tuňáka rozmačkáme vidličkou, osmahneme, okořeníme mletým pepřem a čerstvou majoránkou. Do směsi přidáme 5 dkg oliv nakrájených na kolečka, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a přistrouháme česnek. Podlijeme 1-1,5 dl vody a důkladně povaříme. Špagety uvaříme ve slané vodě a promícháme je s připraveným ragú. Na směs nasypeme nadrobno nasekanou petrželovou nať. Špagety s tuňákem potom podáváme jako přílohu ke krůtím závitkům plněným sýrem feta.

Žádné komentáře:

Okomentovat