25. října 2011

Srnčí ragú polévka

60 dkg srnčího masa; 2 cibule; 6 stroužků česneku; 2 mrkve , 2 kořeny petržele; 40 dkg lesních hub; 50 dkg brambor; 10 dkg mouky; vejce; sůl; pepř; estragon; bobkový list

Srnčí maso nakrájíme na kostičky a začneme smahnout na cibulovém základě. Mezitím přidáme k masu česnek a ostatní koření. Až bude maso téměř měkké, přihodíme také zeleninu a nakonec i houby. Vše podlijeme vodou, přivedeme k varu a potom vhodíme vařit knedlíčky z bramborového těsta. Bramborové knedlíčky připravíme z uvařených a propasírovaných brambor. K bramborám přidáme mouku, vejce, sůl, olej a ze všech surovin vypracujeme těsto. Mokrýma rukama vytvarujeme knedlíčky, vhodíme je do vroucí polévky a uvaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat