1. června 2010

Jablkový amaroun

1 kg jablek, 3 lžíce cukr krystal, 2 pudinky vanilkové nebo i jiné příchutě, piškoty, rozinky, ořechy, mražené ovoce, šlehačka ve spreji, Granko
1 kg jablek oloupejte, zbavte jadřinců, nakrájejte na kousky, dejte do hrnce a zalejte : 1/2 vody, přidejte 3 lžíce cukru krystalu a povařte do měkka. V hrnku 1/4 litru vody rozmíchejte se 2 pudinky nalejte do jablek a povařte. V umělohmotné hladkostěnné míse dělejte vrstvy z piškotů a jablek. Do jablkové hmoty lze přidat rozinky, ořechy, mražené ovoce apod. Nechte vychladnout, pak dejte přikryté nejlépe na noc do ledničky. Na druhý den vyklopte. Může se na talíři přizdobit šlehačkou ve spreji a grankem.

Žádné komentáře:

Okomentovat