22. října 2016

Krůtí prsíčka plněná chřestem a uzeným lososem, s holandskou estragonovou omáčkou a dušenou rýží

60 dkg krůtích prsíček; sůl; pepř; 20 dkg uzeného lososa; 30 dkg chřestu; na špičku nože jedlé sody;1 dl olivového oleje; 3 vejce; 3 dl smetany; špetka estragonu; 10 dkg rozpuštěného másla; 1 citron; 1 kg rýže
Krůtí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Položíme na ně plátky lososa a chřest, předem spařený osolenou vodou, do které jsme přidali jedlou sodu. Plátky krůtího masa srolujeme a dočervena je osmahneme na malém množství olivového oleje. Připravíme omáčku. Ve vodní lázni rozšleháme 3 vaječné žloutky se smetanou a přidáme estragon. Až omáčka získá dostatečnou hustotu, za stálého míchání opatrně přilijeme rozpuštěné máslo. Osolíme a přikápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu. Jako přílohu podáváme dušenou rýži. Servírujeme zakapané omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat