Na dohotovení: bílek, 150 g moučkového cukru, 200 g marcipánu, ruzné druhy cukrářského zdobení
Obě vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do husté pěny. Zlehka přimícháme zakysanou smetanu s olejem a hladkou mouku promísenou se solí a práškem do pečiva. Mističky ve formě na muffiny vymažeme, vysypeme a z poloviny naplníme těstem. Formu vložíme do předehřáté trouby a muffiny při 180 stupněch pečeme 20 minut. Hotové je necháme vychladnout na kovové mřížce. Z bílku a moučkového cukru utřeme lesklou polevu. Dle líbosti ju mužeme ještě obarvit potravinářským barvivem. Z marcipánu pak vymodelujeme kuličky. Vychladlé muffiny přestříkáme pomocí cukrářského sáčku uprostřed polevou a přilepíme na ně marcipánové kuličky. Hlavičky andílku dozdobíme dle fantazie cukrářskými ozdobami.
Žádné komentáře:
Okomentovat