15. dubna 2010

Zlatý úhoř

400 g.úhoře, 3 lžíce oleje, 1 lžička kari koření, 1 pórek, 1 malá cibule, trochu máčeného škrobu,
Marináda : 3 lžíce vína šao-sing,1 lžíce citrónové šťávy,1 lžička cukru, sůl, půl lžičky wei-su, 2 lžíce oleje, špetka bílého pepře, šálek vývaru
Očištěného a staženého úhoře nakrájíme asi na 5 cm.dlouhé kousky,které na hřbetě prořízneme několika řezy.Vložíme do porcelánové mísy a zalijeme marinádou, kterou jsme si připravili z trochy vývaru, wei-su, vína, citrónové šťávy, soli, cukru, bílého pepře a oleje.Takto zalité maso necháme přes noc marinovat. Druhý den vyjmeme úhoře a necháme ho odkapat.Na středně rozpáleném oleji zlehka po obou stranách osmahneme a podlijeme marinádou ve které byl naložen. Přidáme kari koření, zmírníme oheň, přiklopíme pánev a asi po dvou minutách přidáme kostičky pórku a cibule. Opatrně promícháme a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme máčeným škrobem.

Žádné komentáře:

Okomentovat