28. dubna 2010

Zapečené pomeranče s tvarohovým krémem

3 pomeranče, 3 lžíce pomerančového likéru, 250 g nízkotučného tvarohu, 2 vejce, 90 g práškového cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 1 citrón,1 lžíce rumu,1 lžička másla
Pomeranče oloupeme a odstraníme bílou slupku. Jednotlivé plátky marinujeme v pomerančovém likéru. Tvaroh, žloutky, směs cukru, rum a citrónovou šťávu rozšleháme dohladka. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého pomalu přidáváme 50 g práškového cukru. Sníh vmícháme do tvarohové hmoty. Formu vymažeme máslem, naplníme tvarohovou hmotu, uhladíme a navrch rozložíme plátky pomeranče. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 250 °C do zlatohněda.

Žádné komentáře:

Okomentovat