100 g jemné hořké čokolády, 120 g mléčné čokolády, 1/8 l smetany, 2 lžičky černého čaje, 30 g másla o pokojové teplotě, asi 30 g cukrových kvítků na ozdobu
Čokoládu rozdrobíme na kousky. Smetanu uvedeme v hrnci do varu, vmícháme čaj a hrnec odstavíme z plamene. Čaj necháme 5 minut ve smetaně aromatizovat. Smetanu odlijeme do mísy, čajové lístky zachytíme v sítku. Čokoládu přidáme do horké smetany a necháme ji v ní rozpustit. Přitom stálé mícháme, až se vytvoří homogenní hmota. Pokud teplota smetany na rozpustění čokolády plně nestačí, dáme hrnec ještě krátce na sporák. Pralinkovou hmotu nyní nechámeochladit při pokojové teplotě. Vychladnutí trvá asi 2 hodiny. Máslo v malých vločkách rozdělíme na hmotu a vše našleháme na pěnu mixérem. Nešleháme však moc dlouho, protože také takto se může hmota stát moc pevnou. Krémovou hmotu naplníme do stříkacího sáčku s hvězdicovým nástavcem a plníme nachystané kloboučky. Ozdobíme cukrovým kvítkem a pralinky uchováme v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat