7. července 2011

Posvícenské koláče z Domažlicka

1 kg hladké výběrové mouky,200 g tuku (máslo a olej),200 g cukru,60 g kvasnic, lžička soli,4 žloutky,citronová kůra
náplň tvarohová : 1 kg tvarohu,1/4 l smetany,sníh ze 4 bílků,2 vejce,cukr podle chuti,citronová kůra

Vypracujeme těsto a necháme je dobře vykynout. Z pergamenového papíru vystříhneme kola podle talíře, potřeme je tukem a vymačkáme. Těsto rozdělíme na kousky, každý vyválíme do velikosti papírových kol a necháme je znovu vykynout.Z uvedených surovin zpracujeme tvarohovou náplň, kterou rozprostřeme na koláč a zdobíme rozředěnými švestkovými povidly a rozinkami namočenými v rumu. Po upečení ještě teplé koláče zakapáváme šlehačkou (kterou před tím necháme v pokojové teplotě zhoustnout) a pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat