21. července 2010

Kokosová basboussa

400 g pšeničné krupice, 200 g krupicového cukru, 60 g mletého kokosu, 200 g bílého jogurtu, 30 g rozpuštěného másla, 5 lžic vlažné vody
rozvar : 150 g cukru, 50 ml citrónové šťávy
na posypání : 40 g pražených plátků mandlí

Všechny suroviny na těsto smícháme, přidáme 5 lžic vody a vymícháme hladké těsto, které nalijeme na vyšší plech nebo do zapékacího pekáče tak, aby vytvořilo výšku cca 2 - 3 cm. Těsto necháme ještě asi 2 hodiny ztuhnout v lednici. Pak pečeme v troubě při 170°C cca 30 minut. Cukr rozmícháme s citrónovou šťávou, zahřejeme, ale nevaříme.Upečené těsto necháme vydechnout, ještě v pečící nádobě nakrájíme na kosočtverečky, zalijeme vychlazeným rozvarem a posypeme plátky pražených mandlí. Necháme vychladnout a podáváme. Moučník můžeme uchovat v lednici, druhý den je ještě lepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat