21. července 2010

Segedínské tvarohové řezy

těsto do malé dortové formy : 100 g másla,140 g hladké mouky,1 žloutek, špetka soli

náplň : 0,5 l zakysané smetany,200 g tvarohu,3 až 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky),cukr podle chuti,špetka soli

Z hladké mouky, másla, žloutku a soli vypracujeme těsto lineckého typu, které vložíme do vymazané a vysypané dortové formy a dáme na 10 minut péct do středně vyhřáté trouby.
Než se těsto předpeče, rozšleháme tvaroh se smetanou a žloutky, trochu osolíme, osladíme podle chuti a vmícháme sníh z ušlehaných bílků; přidat můžeme i trochu strouhané citrónové kůry. Náplň nalijete na rozpečené těsto, vložíte opět do trouby a pečete ještě cca 30 minut

Žádné komentáře:

Okomentovat