1. února 2017

Jehněčí kotlety se žampiony

4 jehneci kotlety, sul, mlety pepr, 2 lzice oleje, 2 cibule, asi 150 g zampionu, 1 strouzek cesneku, muskatovy orisek, alobal a maslo na potreti alobalu, 3 platky sunky
Kotlety naklepeme, po okrajich narizneme, osolime a opeperime. Na oleji spenime nadrobno pokrajenou cibuli,  pridame ocistene, nahrubo pokrajene huby, rozetreny cesnek, ochutime muskatovym oriskem a kratce, asi 10 minut, podusime. Pripravime si 4 kusy alobalu a potreme je maslem. Na kazdy vlozime platek sunky, ktery potreme houbovou zmesi, na ni polozime jehneci kotletu a prekryjeme dalsim platkem sunky. Vse peclive zabalime do alobalu, balicky naskladame na plech a vlozime do predehrate trouby. Peceme asi 45 minut a podavame s opekanymi bramborami nebo hranolkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat